Suplement diety

SKARBY GAI Witamina C z kapusty kiszonej kwas L-Askorbinowy 270 g

Produkt pozyskany z kapusty i naturalnych składników roślinnych dzięki czemu ma dużo łagodniejszy i przyjemniejszy cytrynowy smak. Wyprodukowany metodą dwustopniowej BI-Fermentacji.

Witamina C ma postać białego, bardzo drobnego proszku. Cechuje się wysoką higroskopijnością. Bardzo dobrze i stosunkowo szybko rozpuszcza się w wodzie.

Proces produkcyjny (ekstrakcji kapusty do postaci drobnego białego proszku) jest całkowicie naturalny i odbywa się bez użycia chemii.

ZALECANE SPOŻYCIE
1,5 g (1/2 miarki dołączonej do opakowania) 1 raz dziennie. Proszek należy wsypać do szklanki z woda lub sokiem i dokładnie wymieszać. Najlepiej stosować rano lub 30 minut przed posiłkiem.
WAŻNE

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz prowadzenie zdrowego trybu życia są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Suplement diety nie może być stosowany przez osoby chorujące na kamice nerkowa oraz mające predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych.

Kobiety ciężarne oraz karmiące piersią powinny skonsultować się z lekarzem.

Informacja alergenna:
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu i orzechów.

Kraj pochodzenia składnika: Anglia

SKŁADNIKI
kwas L-Askorbinowy 100 %
PRODUCENT
Skarby Gai LTD
Craven House 40-44 The Uxbridge Road
London, United Kingdom W5 2BS