przywraca prawidłowy metabolizm
wspomaga utratę tkanki tłuszczowej
pobudza procesy trawienne
wspomaga usuwanie zbędnego tłuszczu z organizmu
Znakomita, wysokiej jakości herbata „czerwona” produkowana z najlepszych gatunków krzewów herbacianych prowincji Yunnan w Chinach. Wytwarzana metodą tradycyjną w postaci prasowanych kostek. Nagrodzona złotym medalem na targach Expo.

Znana także jako “zabójca tłuszczu”. Posiada wiele cennych właściwości zdrowotnych. Ułatwia kontrolę procesów wspomagających utratę nadmiaru tkanki tłuszczowej oraz przywrócenie prawidłowego metabolizmu. Liście używane do wytwarzania herbaty zawierają dużo różnych związków biologicznie czynnych, pierwiastki śladowe oraz witaminę E. Związki flawonoidowe uszczelniają i wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, a także są pomocne w profilaktyce miażdżycy. Pomagają usprawnić krążenie krwi w naczyniach wieńcowych oraz obniżyć ciśnienie. Flawonoidy wykazują również właściwości antyagregacyjne, przeciwutleniające, a także odtruwające. Wspomagają proces obniżenia stężenia cholesterolu.

Zawarte w herbacie Pu-erh związki wpływają na aktywizację enzymów pokarmowych do wydzielania soków trawiennych oraz pobudzanie perystaltyki jelit. Wszystkie te właściwości pozwalają zoptymalizować (usprawnić) metabolizm tłuszczowy organizmu. Picie herbaty Pu-erh wspomaga skutecznie procesy utraty wagi.

Sposób użycia:

W czajniczku lub w filiżance zalewamy kostkę herbaty wrzącą wodą i zostawiamy pod przykryciem na czas od 2 do 5 minut. W odróżnieniu od herbaty zielonej, którą należy pić na czczo, Pu-erh pijemy po jedzeniu. Nie należy herbaty słodzić, ponieważ cukier neutralizuje większość jej właściwości.