Olej ze słodkich migdałów RAFINOWANY 50ml

8,00 zł

Olej migdałowy otrzymywany jest z nasion owoców drzewa (krzewu) migdałowego - odmiany słodkiej Prunus amygdalus zwanego migdałem zwyczajnym. Pochodzi z Azji zachodniej, gdzie rośnie w naturalnym stanie, jest także uprawiany we Włoszech, Hiszpanii, Portugalii oraz na Krymie i Kaukazie. 

Koncentracja w kosmetyku
Do 100%
Olej ten może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Postać
Olej migdałowy RAFINOWANY jest jasnożółty, rzadki, łagodny w smaku (środek przeczyszczający), przejrzysty, bez zapachu. 

Skład
- kwas oleinowy;
- kwas linolowy;
- kwas palmitynowy;
- kwas stearynowy;
- witaminy (A, B1, B2, B6, D i E);
- składniki mineralne.

Zastosowanie
Olej migdałowy jest jednym z najlepszych olejów kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości (tłustości), jest dobrze wchłaniany. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka (jest bardzo łagodny, nie drażni, uspokaja). Doskonały do masażu. Olej migdałowy stosowany jest w leczeniu egzemy, łuszczycy. Do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej. Polecany w celu zapobiegania rozstępom.

 

Zobacz również

27,00 zł

12,50 zł

29,50 zł