Olej morelowy 100ml

10,50 zł

Olej z pestek moreli, 100 ml

INCI: Prunus armeniaca

Właściwości:

  • nawilża i wygładza
  • dostarcza witaminy A
  • nadaje się dla dzieci

Olej morelowy otrzymywany jest pestek owoców moreli zwyczajnej.

Olej morelowy jest lekki i delikatny, przezroczysty, lekko żółty. Olej morelowy zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas oleinowy i linolowy, witaminę A.

Olej łatwo wchłaniania się przez skórę. Ma właściwości nawilżające i wygładzające naskórek. Polecany jest do wszystkich rodzajów skóry. Stosowany na skórze dojrzałej ogranicza powstawanie zmarszczek. Może być stosowany do skóry wrażliwej, podrażnionej, z zapaleniami i suchej. Poleca się go dla dzieci.

Dzięki swoim właściwościom jest stosowany do masażu.

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych, fryzjerskich i salonach masaż

Zobacz również