Bio Olej Kokosowy 200ml

16,50 

 

Palmy kokosowe rosną w Południowo – Wschodniej Azji oraz północno – zachodniej części Ameryki Południowej. Olej stosuje się głównie w kuchni do smażenia, gotowania oraz pieczenia bez przeniesienia smaku i zapachu kokosa na potrawy czy wypieki. Dzięki zawartym nasyconym kwasom tłuszczowym, olej jest odporny na wysokie temperatury oraz utlenianie. Olej kokosowy świetnie nadaje się również jako kosmetyk, może być stosowany jako balsam do ciała, maseczka na włosy, krem chroniący przed promieniami UV.

*zapach kokosa oraz jego smak został oddzielony od oleju za pomocą pary wodnej, bez użycia zbędnych substancji chemicznych.

 

Olej wegetariański idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje.

Nie zastosowano procesu uwodornienia, naturalny, niebielony, organiczny.

Proces rafinacji został przeprowadzony za pomocą pary wodnej.

 

Zawartość kwasów tłuszczowych  w 100g produktu: 
kwas kapronowy: 0 – 0,7 %
kwas kaprylowy: 4,6 – 10 %
kwas kaprynowy: 5 – 8 %
kwas laurynowy: 45,1 – 53,2 %
kwas mirystynowy: 16,8 – 21 %
kwas palmitynowy: 7,5 – 10,2 %
kwas margarynowy: 0 %
kwas stearynowy: 2 – 4 %
kwas oleinowy: 5 – 10 %
kwas linolowy: 1 – 2,5 %
kwas linolenowy: 0 – 0,2 %
kwas arachidowy: 0 – 0,2 %
kwas behanowy: 0 %
kwas erukowy: 0 %
kwas lignocerowy: 0 %
kwas nerwonowy: 0 %

Przechowywać chroniąc przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Olej rozpuszcza się w temperaturze powyżej 25C.

Kraj pochodzenia: Filipiny

 

 

 

Kategoria:

Opis

BIO OLEJ KOKOSOWY BEZZAPACHOWY.

Składniki: 100 % Bio olej ze świeżych orzechów kokosowych (Cocos nucifera).

Bio – certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Przejdź do góry