Acerola ekstrakt 500mg - 25% witaminy C - 120 kapsułek

18,50 zł

Acerola (Malpighia Glabra) to gatunek rośliny występujący w Ameryce Środkowej. Jej czerwone, mięsiste i kwaśne owoce zawierają łatwo przyswajalną witaminę C. Znana już w czasach prekolumbijskich, wykorzystywana była także w celach leczniczych. 

 

Spośród wszystkich warzyw i owoców, to Acerola zawiera największą ilość kwasu askorbinowego. W 100 g świeżego miąższu znajduje się 1400 - 2500 mg witaminy C.

 

Witamina C pomaga: w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego,

 

w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, zębów, chrząstki, dziąseł, skóry oraz układu nerwowego,

 

w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych,

 

w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,

 

w regeneracji zredukowanej formy witaminy E,

 

zwiększa przyswajanie żelaza.

 

Witamina C przyczynia się także do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

 
Składniki: ekstrakt z aceroli (Malpighia glabra) standaryzowany na zawartość 25% witaminy C, żelatyna (otoczka kapsułki).

 
 
Zawartość netto: 120 kapsułek / 72 g

 

Masa kapsułki: 600 mg

 

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1 kapsułka cztery razy dziennie, najlepiej w trakcie posiłku.

 

Porcja dzienna (4 kapsułki) zawiera:

 

Ekstrakt z owoców aceroli - 2000 mg

 

w tym:

 

witamina C - 500 mg / 625% RWS*

 

*- referencyjna wartość spożycia

 

Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży i w okresie karmienia piersią.

 

Przechowywanie: w temperaturze poniżej 25oC, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią.

 

Producent: Paulina Schroeder Medverita Group ul. Stroma 6/2 Kraków 30-521

Zobacz również